رشد كيفي و كمي آثار موسیقی در جشنواره سوم

به گزارش كميته اطلاع رساني و تبليغات سومين جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هاي هنري، شيرزاد نعمتي نيا با بيان اين مطلب افزود: آثار ارسال شده از سوي حوزه هاي هنري مراكز استاني آثار خيلي خوبي بوده است و نسبت به دو دوره قبلي آثار از لحاظ كمي و كيفي رشد قابل توجهي داشتنه اند. به غير از 4 استاني كه كار نداشتند بقيه استان ها داراي آثار توليد شده بودند .
وي اظهار داشت: بخش سرود به دليل به حد نصاب نرسيدن آثار ارسالي از سوي مراكز استاني با راي هئيت داوران از بخش مسابقه حذف شده است، بخش آواها و نواها نيز پس از بررسي آثار يه دليل ارائه نشدن كار جديد و نو از سوي هنرمندان اين بخش نيز از بخش مسايقه حذف شده است.
دبير كميته موسيقي سومين جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هاي هنري بيان كرد: در بررسي هئيت داوران در بخش جنبي 6 گروه موسيقايي براي اجرا در سالن انتظار استان كرمانشاه از ساعت 18 الي 21 به مدت دو روز منتخب شدند كه عبارتند از: استان هاي آذربايجان شرقي، كرمانشاه، همدان، قم، گيلان و كهگيلويه و بوير احمد.
نعمتي نيا ادامه داد: برگزاري نمايشگاهي از آثار برگزيده مراكز استاني، برگزاري كارگاه تخصصي موسيقي اقوام در يكروز از جشنواره، اهداء جوايز به برگزيدگان بخش مسابقه در سه رشته موسيقي سنتي، موسيقي محلي و موسيقي اركسترال از جمله برنامه هاي كميته موسقي جشنواره توليدات استاني در استان كرمانشاه است.
دبير كميته موسيقي سومين جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هاي هنري تصريح كرد: آثار توليد شده اگر در زمان خودش توزيع و تكثير شود اثر گذار خواهد بود به طور نمونه آثار مربوط به پيروزي انقلاب در همان زمان بهمن ماه توزيع شود نه چند ماه بعد.
نعمتي نيا خاطرنشان كرد: آثاري كه به جشنواره راه پيدا كردند آثاري هستند كه از لحاظ كيفي خوب بوده و پيشنهاد مي شود نسبت به توليد اين آثار در مراكز استاني اقدام شود، اگر اين آثار در دسترس همه مخاطبان قرار گيرد و آثار توليد شده تكثير و توزيع شود ، اثر خود را مي گذارد در غير اين صورت يه هنر موسيقي ضربه وارد مي كند.
یادداشت روز
وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است
برای برپایی کیفیتر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمیدهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانهای مرکزی بهصورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دورههای مختلف جشنواره بهطور فعالتری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاههای توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان میشود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.
بسیاری از از آثار راهیافته به چنین جشنوارههایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آنها به جشنوارههای مختلف راه یافتهاند، درحالی که میتوان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاستگذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنوارهها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار میکند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیقتر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.
تناسب آثار با ماموریتهای محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاکها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاستها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیباییشناسی ارزیابی و داوری میشوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و بهواسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استانها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.
کشف استعدادهای جوان و هدایت آنها مهمترین رسالت جشنوارههای هنری است. اگر برپایی این جشنوارهها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر بهمنزله یک کار نمایشی است، اما اگر بهصورت کیفیتر و دائمیتر باشد، میتوان استعدادهای زیادی را در تمام حوزههای مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.
تولیدات مراکز استان
- راه یابی 50 اثر تجسمی از قزوین به چهارمین جشنواره آثار و تولیدات
- حضور فعال هنرمندان رشته خوشنویسی حوزه هنری استان اصفهان در جشنواره تولیدات
- حضور دو نقاش مشهدی در جشنواره تولیدات استاني
- راهیابی آثار هنرمندان خوشنویس حوزه هنری خراسان رضوی به جشنواره تولیدات
- حضور 55 اثر از آثار هنرمندان حوزه هنری خراسان رضوی در بخش تجسمی جشنواره تولیدات
مصاحبه و گفتگو
- تولیدات دفاتر ادبیات پایداری منبع الهامی برای آفرینشهای هنری در رشتههای دیگر
- همّ و غمّ حوزههنری رونقبخشیدن به تولید است
- ادبیات پایداری، تاریخ پیش روی ما را تغذیه میکند
- آثار تولید شده در جشنواره تولیدات منطبق با سیاستهای حوزه هنری باشد
- ارزیابی و انتقاد از آثار باعث رشد و تولید بهتر آن خواهد شد